PODPISOVANIE VÝZVY PRIMÁTOROVI OBNOVENÉ - KAŽDÝ PODPIS MÁ SVOJU VÁHU.

29.08.2013 09:57

(Obnovené podpisovanie výzvy primátorovi na zapracovanie zákazu ťažby uránu do územného plánu mesta Košice.) 

Primátorovi Rašimu (ktorý sám seba vyhlasuje za odporcu ťažby a spracovania uránu v Košiciach) nestačila výzva občanov so 744 podpismi na to, aby do zadania aktuálnych zmien a doplnkov územného plánu, ktoré budú schvaľované na septembrovom mestskom zastupiteľstve, zaradil aj zákaz ťažby uránu.
Preto sme podpisovanie výzvy na changenete (tu) obnovili. Podľa Časového plánu rokovaní Mestské zastupiteľstvo bude 16.09.2013 a dovtedy by sme chceli výzvu podložiť aj Vašimi podpismi

 

Primátor Raši podceňuje akútnosť situácie.
Po zrušení nezákonného rozhodnutia o „predĺžení geologického prieskumu" a po vyhrážkach ťažobnej spoločnosti arbitrážou možno očakávať buď skoré zopakovanie konania o určení prieskumného územia alebo konanie o určení dobývacieho priestoru.
Primátor Raši tak riskuje, že Mesto Košice v ďalších povoľovacích konaniach nebude vedieť uplatniť svoje kompetencie a ťažbe nezabráni napriek dvom nesúhlasným uzneseniam zastupiteľstva a protiuránovým vyhláseniem primátora. 

Možnosť odmietnutia prieskumu, ťažby a spracovania je viazané na platnú územnoplánovaciu dokumentáciu - bez nej je mesto bezbranné.

 

 

Prosíme vás o podpisovanie výzvy primátorovi na changenete 

https://www.changenet.sk/?section=kampane&x=729550

 

KAŽDÝ PODPIS JE DÔLEŽITÝ. PROSÍME - NEODKLADAJTE - PODPÍŠTE - ZDIEĽAJTE - ĎAKUJEME

 

POVEDZME NIE URÁNU MESTSKÉMU ZASTUPITEĽSTVU !

V NAŠOM ÚSILÍ NEPOĽAVÍME.
DOSIAHNUŤ CIEĽ MÔŽEME LEN S VAŠOU PODPOROU.