ANKETU „URÁNOVÝ PREZIDENT“ NIEKTORÍ KANDIDÁTI ZATIAĽ IGNORUJÚ

09.03.2014 22:21

ANKETU „URÁNOVÝ PREZIDENT“ NIEKTORÍ KANDIDÁTI ZATIAĽ IGNORUJÚ

Dňa 27.1.2014 spustila ZO SZOPK Košice 2013 anketu URÁNOVÝ PREZIDENT ?. Zo 14 kandidátov na prezidenta zatiaľ iba štyria považujú uránovú baňu za neprípustnú a potešili Košičanov písomným verejným prísľubom zabrániť ťažbe. Zdá sa, že niektorých prezidentských kandidátov problém ťažby a spracovania uránu v Košiciach netrápi.

Na anketu odpovedali štyria kandidáti: Jozef Behýl, Milan Kňažko, Helena Mezenská a Andrej Kiska. Všetci štyria sa podpísali pod záväzok zasadiť sa „za moratórium ťažby a spracovania uránu v Košiciach a na celom území Slovenskej republiky“. (S druhou možnosťou podmienečného súhlasu s ťažbou a spracovaním uránu sa svojím podpisom nestotožnil nik.)

Ďalšia skupina kandidátov na anketový lístok nezareagovala, no k otázke ťažby a spracovania uránu sa vyjadrila aspoň v diskusiách s čitateľmi internetových médií. Máme zachytené odpovede Radoslava Procházku, Pavla Hrušovského, Jána Čarnogurského. Kandidát Robert Fico sa k problematike ťažby a spracovania uránu na Slovensku nevyjadril ani v internetovej diskusii s čitateľmi denníka Pravda, hoci daná otázka mu bola položená ako jedna z prvých. Anketový lístok, ktorý mu pri jeho návšteve Košíc aktivisti osobne podali do ruky je zatiaľ bez odpovede.

 

 Fotografia používateľa Urán Košice STOP.

Prezidentský kandidát Robert Fico si preberá anketový lístok
od košických protiuránových aktivistov (Foto: archív ZO SZOPK Košice 2013)
 

Mnoho kandidátov má vyhýbavý postoj ku kardinálnemu problému obyvateľov, ktorí bývajú ďaleko od prezidentského paláca. Vzhľadom na očakávania Košičanov, že zvolený prezident bude môcť zabrániť ťažbe, budeme pokračovať v ankete až do ukončenia volieb. Podpísané anketové lístky budeme po ich doručení aj naďalej priebežne zverejňovať na adrese:

https://uran-kosice.webnode.sk/news/kandidatska-anketa-uranovy-prezident-/

 
 
 
Občianska iniciatíva „Urán Košice STOP“

SZOPK, ZO Košice 2013

JUDr. Mgr. Ladislav Rovinský – predseda

spolok.kosice@gmail.com

tel. +421 905 384171+421 55 6428629

 

 

Zaslané vybraným médiám a kandidátom