11.02.2013 - ORGANIZAČNÉ INFORMÁCIE A TEXT VÝZVY POSLANCOM MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA KOŠICE

11.02.2013 07:30

ORGANIZAČNÉ INFORMÁCIE A TEXT VÝZVY POSLANCOM MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA KOŠICE
*
Stretneme sa pred veľkou zasadačkou 11.02.2013 o 07:30. 
*
XV. rokovanie Mestského zastupiteľstva v Košiciach sa uskutoční dňa 11. februára 2013 (pondelok) od 8.00 hod. vo veľkej zasadačke Magistrátu mesta Košice, Tr. SNP č. 48/A, prízemie, blok „B".
*
Poslancom, ktorí budú prichádzať budeme odovzdávať výzvu (dostanete), rozvinieme transparenty, odpovieme na prípadné otázky novinárov. Vojdeme aj do veľkej zasadačky. (Zasadania zastupiteľstva sú verejné) a cca okolo 08:30 sa tí, ktorí musia rozídu za svojimi povinnosťami. 
Prosíme naše zhromaždenie má byť pokojné - dodržme to. 

 

POVEDZME NIE URÁNU MESTSKÉMU ZASTUPITEĽSTVU !


VÝZVA POSLANCOM (text letáku)


V poslednej dobe pribúdajú informácie o pokračujúcej činnosti spoločností pripravujúcich ťažbu a spracovanie uránu v Košiciach – napriek tomu, že Mestské zastupiteľstvo v Košiciach (ďalej MZ) ťažbu a spracovanie uránovej rudy v Košiciach odmietlo.
Minister hospodárstva 14.12. 2012 podpísal memorandum s ťažobnou spoločnosťou. Bez prerokovania vo vláde a bez toho, aby o rokovaniach informoval orgány samosprávy – napriek tomu, že MZ ťažbu a spracovanie uránovej rudy v Košiciach odmietlo.
MZ sa vzniknutou situáciou nezaoberá – napriek tomu, že MZ ťažbu a spracovanie uránovej rudy v Košiciach odmietlo.
Ako občania sme znepokojení a žiadame, aby sa MZ vzniknutou situáciou na najbližšom rokovaní zaoberalo a aby prijalo uznesenia o odmietnutí memoranda o spolupráci medzi ministrom a ťažobnou spoločnosťou a o bezvýhradnom odmietnutí ťažby a spracovania uránu na najbližších 50 rokov.

*

Prosíme, naše zhromaždenie má byť pokojné - dodržme to.

 

 

 

PRIDAJTE SA KU NÁM NA FACEBOOKU (TU)